Nienke Wuring Nienke Wuring
Met Seo Hoger In Google
Front End Developer
Fotografie

Zoekmachine optimalisatie.

Is jou website niet goed vindbaar ?... Dan kan het zinvol zijn om iets aan je zoekmachine optimalisatie te gaan doen. Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO optimalisatie staat voor "search engine optimalisation". In het kort houdt dit in dat jou website geoptimaliseerd word, om zo hoog mogelijk in de google terecht te komen. Met een beetje technisch inzicht en de Google zoekmachine als je beste vriend, kun je zelf al snel een hele hoop bereiken.

Het verschil tussen SEO of SEA.

SEO en SEA zijn twee verschillende manieren om hoog in de zoekresultaten te komen. SEO heeft tijd en nodig en is niet eventjes geregeld. Om hoog in google te komen is een samenspel van techniek, content, social en linkbuilding. SEA is "search engine advertising", een betaalde dienst die ervoor zorgt dat jou site hoog in de resultaten wordt weergegeven. Ook dit kan bijvoorbeeld in combinatie met SEO zeker zinvol zijn.

Doe een zoektermen onderzoek.

Bij een zoektermen onderzoek word onderzocht welke zoektermen of combinaties de meeste kans maken om na een optimalisatie hoog in de zoekmachine terecht te komen. Je kunt je voorstellen dat heel veel concurrenten hun site hebben geoptimaliseerd in de gelijke combinaties. Wanneer dit het geval is, maakt jou site minder kans om een nummer 1 positie te behalen. Bij dit onderzoek word bekeken welke woorden de gebruikers het meest op zoeken maar ook waar de minste concurrentie op is.

Schrijf uniek geschreven SEO teksten.

Het is tijd om te schrijven. Een krachtige tekst verteld in de eerste paar regels waar jou gebruiker naar zoekt. Zorg ervoor dat je teksten pakkend zijn. Wek de interesse om verder te lezen zodat mensen niet meteen weer weg klikken. Zorg dat jou tekst uniek is. Overzichtelijk om te lezen, en passend bij jou zoektermen. De zoekwoorden uit het zoektermen onderzoek verwerk je in deze teksten.

Maak gebruik van headers H1, H2 en H3.

Het gebruik van een H1 tag mag maar 1x per pagina voorkomen. De H1 header geeft google aan waar de pagina over gaat. Er zit verschil in een titel gewoon in een grotere letter neer te zetten of dat je gebruik maakt van een H1. Boven de alinea's kun je H2 en H3 headers gebruiken. Deze mogen op een pagina vaker voorkomen.

Voorkom duplicate content.

Je gebruikt teksten van iemand anders. Of hebt op jou eigen pagina meerdere pagina's met dezelfde teksten. Dit zijn de voor de hand liggende oorzaken voor duplicate content. Duplicate content kan ook ontstaan door www en non-www. Google ziet www.mijnwebsite.nl of mijnwebsite.nl als 2 aparte pagina's met dezelfde content. Hierdoor kun je minder hoog in de zoekresultaten uit komen. (Maak in je htacces een redirect aan om dit op te lossen). Plaats ook in elke pagina een canonical tag, deze geeft aan google aan welke pagina als de unieke pagina moet worden beschouwd.

On-Page en Off-page SEO

On page Seo zijn alle optimalisaties die je uit voert op jou pagina. De titel tags, meta descriptie, headings, interne links, content, pagina snelheid, alt tekst voor de afbeeldingen en deel en like knoppen voor social media.Met Off-page SEO probeer je de autoriteit van je domein te vergroten door het verkrijgen van kwalitatieve links. Hierin ben je dus afhankelijk van de gunst van andere domein houders. Samengevat bestaat SEO optimalisatie uit een deel techniek, linkbuilding, content en gebruik van de social media. Wist je dat Off-page SEO eigenlijk on-site begint... Door het plaatsen van artikelen met goede content kun je ook organisch links krijgen. Doordat andere website's naar jou website kunnen gaan linken.

Rankingfactoren die mee spelen.

Dit zijn 3 factoren die mee spelen in de ranking van Google. De mobiele snelheid, mobiele gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Snelheid: Optimaliseer de afbeeldingen, pas compressie toe en minimaliseer vertragende code in de html en CSS. Mobiele gebruiksvriendelijkheid: Is je site responsive. Zorg dat tik doelen niet te dicht op elkaar zitten. Draagt je site mee aan een prettige surf ervaring. Veiligheid: Zorg dat je website een SSL certificaat heeft. Werk aan een duidelijke URL structuur. Maak gebruik van een duidelijke URL structuur. Een URL moet leesbaar zijn. Niet leesbaar: www.mijnwebsite.nl/8933gTjjk=hgfs?.html Wel leesbaar: www.mijnwebsite.nl/seo-optimalisatie-tips.html Plaats de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden in de URL. Een URL tussen de 3 en de 5 woorden is het uitgangspunt. Bestaat jou website uit meerdere pagina's, dan moet iedere pagina een unieke URL hebben.

Weergave in de zoekmachine.

Ook op de weergave in de zoekmachine kun je invloed uit oefenen. Kies een pakkende titel die tussen de 35 en maximaal 65 tekens lang is. Voor de beschrijving een tekst tussen de 70 en maximaal 320 tekens. Het spreekt natuurlijk voor zichzelf dat de tekst een inleiding is naar wat de gebruiker verwacht te zullen lezen.